Uitvallen gaat gepaard met een emotie van de hond. Gewoon ander gedrag aanleren is niet voldoende. We gaan de emotie achter het uitvalgedrag aanpakken
Uitvallen gaat gepaard met een emotie van de hond. Gewoon ander gedrag aanleren is niet voldoende. We gaan de emotie achter het uitvalgedrag aanpakken
Ik heb zelf 2 honden gehad die "plots" uitvielen aan de leiband: een Duitse Herder Haica en een chocolade Labrador Pepsi.
Aanvankelijk paste ik de klassieke methodes toe: trekken aan de leiband, me boos maken, roepen,.... Het resultaat was dat het gedrag altijd maar slechter werd.
Uiteindelijk had ik geen zin meer om met mijn honden te gaan wandelen. Ik kreeg stress op voorhand en Haica en Pepsi vonden de wandeling duidelijk ook niet prettig. Thuis blijven is natuurlijk niet de oplossing.
Ik ging me dus verdiepen in het probleem. Ik hou niet van een harde aanpak want mijn honden zijn mijn beste vrienden. Bovendien was hun gedrag thuis voorbeeldig.
Ik vond de oplossing bij mijn mentor Ian Dunbar, dierenarts en hondengedragsdeskundige.
Vastberaden ging ik aan de slag met alles wat ik geleerd had. Ik leerde luisteren naar mijn honden. Ik toonde respect voor alles wat ze me vertelden en hierdoor werd onze relatie nog beter. En vooral: ik had veel geduld omdat ik zeker was dat ik eindelijk de juiste aanpak gevonden had.
En nu? Haica is spijtig genoeg overleden, ze werd 10 jaar. En Pepsi en ik gaan terug graag samen op stap, zonder problemen.
Wil jij ook graag terug genieten van leuke wandelingen met je hond?
Je vult een vragenlijst in over je hond. Dit helpt je om je hond nog beter te begrijpen.
Gedurende 2 weken zal je een dagboek bijhouden. Het is belangrijk dat je weet wanneer en in welke omstandigheden je hond uitvalt aan de leiband.
Wat is de achtergrond van je hond?
Achter het uitvallen zit een emotie. Dit kan bij elke hond verschillend zijn. Meestal is het geen agressie maar angst of onzekerheid.
In deze module leer je de lichaamstaal en de emotie van je hond herkennen. Door eenvoudige oefeningen versterk je je hond zijn zelfvertrouwen.
Je ontdekt de reactiviteitslevels en hoe jij moet reageren in elk stadium.
Als je een hond hebt met uitvalgedrag dan moet jij aan een goed management doen. Je krijgt concrete stappenplannen
Je helpt je hond zijn stress kwijt te raken en hem lichamelijk en emotioneel terug in evenwicht te brengen.
De stressescalatieladder is een belangrijk hulpmiddel waardoor je ook ontdekt wanneer en hoe jij moet reageren. Je kan de manier van denken van je hond beïnvloeden.
Je krijgt verschillende methodes aangereikt om aan de relatie met je hond te werken en om je hond te helpen ontspannen. Je leert de wandelingen boeiend en afwisselend te maken zowel voor je hond als voor jezelf.
Hallo, Christel is echt een lifesaver!
Wij hebben thuis een superschattige jack russel echt een lieve hond.
Maar toen we gingen wandelen vroeger blafte hij altijd agressief naar de voorbijgangers.
Was echt niet aangenaam zo! Wij dachten dat hij agressief was en dat hij wou vechten.
Door de training van christel hebben we geleerd dat hij ons eigenlijk wil beschermen!
En in plaats van hem te straffen zijn we begonnen met hem bij ons te nemen als iemand passeert en hem te kalmeren.
Hem bijstaan tijdens dat de voorbijganger komt en hem dan traag maar zeker loslaten.
We belonen hem ook met snoepjes als hij rustig is en door dit dag na dag toe te passen is hij volledig gekalmeerd!
Echt een aanrader voor mensen die twijfelen, je zal verschieten van je eigen hond!
Iedereen denkt altijd dat de hond gestraft moeten worden maar het gaat eerder over assertief zijn, de leiding nemen en goed gedrag belonen.
Jij neemt de controle terug over je hond, de hele situatie wordt opgelost en best van al je krijgt er nog eens zoveel liefde van terug!.
Superbedankt Christel voor de goede zorgen! Max en de kids zijn je eeuwig dankbaar.
Hoe los je het uitvalgedrag van je hond op?