Hondentraining bij jou thuis, Coach, Auteur

Hondentrainer aan huis

1 op 1 Hondentraining bij jou thuis

missie

Ik geef hondentraining bij jou thuis want een hond opvoeden doe je thuis in de hond zijn natuurlijke omgeving.

Onze honden begrijpen de mensenwereld niet. Ik geef jou inzicht in de manier waarop de hond de wereld ervaart. Ik help jouw hond om de mensenwereld te begrijpen.


Ik houd rekening met het totaal beeld : de hond, de mensen, de omgeving en de leefwereld van het gezin. Ik stel een realistisch stappenplan op. Jij leert alles over de hondenwereld en de hond leert hoe hij gewoon hond mag zijn in de mensenwereld.


Mijn aanpak is uniek. Ik train honden niet, ik voed hen op. Ik ben niet enkel gespecialiseerd in hondengedrag maar ik coach ook mensen. Mijn begeleiding is altijd onmiddellijk en praktisch toepasbaar. Ik geef jou de nodige tools zodat je in de toekomst elke uitdaging zelf kan aanpakken.  Mijn motto is "Keep It Simple".


Ik begeleid jou en jouw hond in een persoonlijk traject. Ik kom ter plaatse op het moment dat jou het beste past. Je krijgt toegang tot een online leerplatform waar je veel informatie vindt. Je vindt hier ook de uitleg terug, stappenplannen en instructiefilmpjes. Je kan deel uitmaken van een groep gelijkgestemde hondenvrienden.Ik kom bij jou thuis want een hond opvoeden dat doe je gewoon thuis.

Hondentraining bij jou thuis

even kennismaken

“Je kan niet alle honden van de wereld redden, maar je kan wel de wereld van 1 hond redden. ” Fabienne Paques


 Van kleinsaf aan heb ik een passie voor dieren maar vooral voor honden. In 2005 heb ik van mijn passie mijn beroep gemaakt. Ik heb me volledig herschoold en ben nooit gestopt met bijscholingen te volgen.


 Rony Demunter heeft me alles geleerd over vachtverzorging en honden trimmen op een correcte manier maar ook over fokken.


 Bij Martin Gaus heb ik de opleiding Hondentrainer gevolgd. Wij waren bij de pioniers voor positieve gedragstraining.


 Sophia Yin en Ian Dunbar, Amerikaanse dierenartsen en gedragsdeskundigen, hebben me geleerd dat je honden op een leuke en speelse manier dingen kan aanleren. Ze hebben me het inzicht gegeven dat honden en mensen samen plezier moeten beleven aan nieuwe dingen leren.


 Van Sue Sternberg, Amerikaans hondengedragsdeskundige gespecialiseerd in probleemgedrag bij asielhonden, heb ik methodes geleerd om angstige of agressieve honden een nieuwe kans te geven.


 Ik werk rond 3 thema’s: communicatie, wederzijds respect en TLC… Tender Loving Care.


Ik begeleid mensen in de (her)opvoeding van hun hond zodat ze harmonieus kunnen samenleven en samen op stap gaan.


Het welzijn van mens en hond staat centraal bij mij. Ik streef ernaar om mensen en honden harmonieus te laten samenleven. Mensen kunnen leren van honden en honden kunnen leren van mensen.


De hond is de beste vriend van de mens. Een hond gaat de eenzaamheid tegen. Een hond nodigt uit tot bewegen en tot een gesprek. De aanwezigheid van een hond stimuleert het mentaal, emotioneel en welzijn van de mens.


Ik help je hier graag mee op weg.

Hondenopvoeding op maat met persoonlijke begeleiding

MIJN AANPAK

“Keep it simple” is mijn motto.


 De laatste jaren leggen we de lat heel hoog voor onszelf en hebben we soms te grote verwachtingen. Dit hebben we voor een groot deel te danken aan Social Media zoals Facebook.


Ook voor onze honden leggen we de lat heel hoog en dat wordt ons opgedrongen door alle publiciteit die je ziet verschijnen op Facebook.


 “Jouw hond moet de perfecte opvoeding krijgen want anders ben je een slecht baasje.”


 “Als je gaat wandelen en Pepsi loopt in het begin van de wandeling iets té enthousiast voorop dan word je scheef bekeken.”


 “Als Fluffy blaft naar andere honden dan werpen mensen een vieze blik naar jou.”


 “Als Kwatta niet direct gehoorzaamt dan krijg je 101 tips van andere hondenbaasjes…. meestal niet de goede….”


 

Je koopt of adopteert een hond om die te verwelkomen als nieuw gezinslid. Niemand is perfect, een hond ook niet. En samenleven vraagt aanpassing.


 Ik kan jou ook om de oren slaan met vakterminologie, wetenschappelijke studies rond honden en allerlei ingewikkelde theorieën. Nice to know. Maar als jouw TV stuk is dan wil je dat die gerepareerd wordt. Je wil dan toch ook niet horen hoe een TV exact werkt en wat er allemaal zou kunnen mislopen?


 Ik ben voorstander van “Keep it simple”. Ik gebruik mijn kennis en inzichten om jou en jouw hond samen op weg te helpen. We bespreken samen wat praktisch haalbaar is voor jou en voor jouw hond. Want soms moet je inderdaad jouw verwachtingen ietwat bijsturen.


 Jij bepaalt de huisregels en indien nodig help ik jou een beetje.


 Ik kom bij jou thuis, in de hond zijn vertrouwde omgeving. Samen gaan we de wereld verkennen vanuit de ogen van de hond. De opvoeding van een hond gebeurt thuis, niet in de hondenschool. Het bijsturen van ongewenst gedrag gebeurt in de hond zijn natuurlijke habitat, zijn vertrouwde omgeving waar hij dit gedrag vertoont.


Voor mij is het belangrijk dat een hond gewoon hond kan zijn in onze mensenwereld.


 Ik durf zeggen als Hondenprofessional dat mijn honden geen perfect gedrag vertonen, maar dat hoeft ook niet want ik ben ook niet perfect. Mijn honden zijn mijn beste vriendjes en zo voed ik hen op.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek