Dalmatier puppy bijt kussen stuk

Hondentraining bij jou thuis

Hondenopvoeding op maat met persoonlijke begeleiding

hONDENTRAINING BIJ JOU THUIS

IN 5 UUR EEN GOED OPGEVOEDE HOND

Ik werk in de regio's Dendermonde, Deinze, Kruishoutem, Kortrijk, Izegem

Puppy thuis opvoeden

een hond voed je thuis op

Je hebt een pup gekocht of een hond geadopteerd en je dacht dat alles vlot zou verlopen. Maar nu ontdek je dat de opvoeding van een hond toch niet zo gemakkelijk is als het lijkt.


Je hebt je rug nog niet gedraaid of jouw hondje heeft al deugnieterijen gedaan. Want voor honden is het leven één groot feest en vooral een grote ontdekkingsreis. Maar wij hebben niet altijd hetzelfde gevoel over feesten en leuke reizen.

Mag je een hond nu wel of net niet straffen? En hoe pak je dat aan?


Als Fenji, mijn chocolade Labrador, maar even alleen was dan maakte ze de vuilniszakken leeg. En lekker dat dat was!


Ucky, een schattige Jack Russell steelt graag kousen uit de wasmand en gaat ze dan buiten verstoppen.


Pepsi, één van mijn andere chocolade Labradors, vond het zalig om boeken in 1000 stukjes te bijten.


En zo heeft elke hond wel zijn favoriete bezigheid.


Wat doet jouw puppy?


Hondentraining bij jou thuis, Coach, Auteur

Mijn honden moeten niet perfect zijn

Ik ben Christel en ik heb zelf 6 honden. Hier op de foto zie je me met Pepsi The Max, een chocolade Labrador. Ik ben zot van chocolade Labradors want het zijn grote deugnieten en het leven is voor hen 1 groot feest. Maar soms hebben we een ander idee over feesten...


Ik heb me verdiept in hondenopvoeding en hondengedrag omdat ik lang geleden zelf voor veel uitdagingen stond met mijn honden: vuilniszakken leeg eten, boeken kapot scheuren, afstandsbediening van TV stuk bijten,....


Ik kon me niet vinden in de aanpak van de meeste hondenscholen en hondentrainers. Al die regeltjes en al dat "moeten"... past helemaal niet bij mij. Voor veel van hun technieken zag ik het nut niet in. Ik ging met Fenji, mijn eerste chocolade Labrador, naar de hondenschool. Na 3x maakte ze me duidelijk dat ze het daar niet leuk vond: ze ging ostentatief met haar rug naar de hondentrainer zitten en keek enkel nog naar de deur om naar huis te gaan.


Wat ik leerde in de hondenschool loste mijn problemen thuis niet op. Dus ik zocht verder...


Ik kon me wel helemaal vinden in de aanpak van Ian Dunbar, dierenarts en hondengedragsdeskundige uit Amerika en zo ontdekte ik dat het ook anders kan.


Je kan je hond op een speelse manier wegwijs maken in onze mensenwereld: wat mag hij wel doen en wat kan hij best niet doen? Als we gaan wandelen dan moet mijn hond niet kort naast mijn linker been lopen. Neen, mijn honden mogen snuffelen en zich amuseren tijdens een wandeling.


Ik heb ook geleerd dat een hond niet perfect moet zijn! Ik ben dat immers ook niet. Pepsi, mijn chocolade Labrador, heeft als puppy een paar boeken kapot gebeten. Wat heb ik geleerd? Dat ik de boeken uit haar bereik moet leggen.

Fluffy, mijn Chihuahua, blaft graag naar andere honden als we gaan wandelen. Maar ik vind dat geen probleem.

Toby, een broodfokhondje, die bij mij terecht is gekomen was/is extreem angstig. Maar door mijn zachte en consequente aanpak kan hij nu al mee gaan wandelen.


Mijn honden zijn mijn beste vriendjes en ik behandel hen heel respectvol en zij mij. Ik heb geleerd "Keep It Simple".

Hoe leer je een puppy gewenst gedrag aan?

help jouw hond om de mensenwereld te begrijpen

Een hond moet alles van de mensenwereld leren. Het is jouw verantwoordelijkheid om hen hierbij te helpen. Een hond opvoeden doe je thuis, elke dag opnieuw.


Ze zijn zo lief.... als ze slapen.

Een nieuwe hond in huis zorgt voor veel plezier. Maar samenleven moet je leren. Het is belangrijk dat jullie elkaar leren kennen en vertrouwen.

Een hond begrijpt niets van onze mensenwereld en onze mensenetiquette.


Een steak op het aanrecht? Mmmm... dat ruikt lekker, dat lust mijn buikje ook. Jouw hond kan niet uit zichzelf weten dat hij daar moet afblijven.


Ik moet pipi doen. Ik zet me hier maar neer op dat zachte tapijt. Dat is warm onder mijn poep. Weet hij veel dat mensen beslist hebben dat je buiten je behoefte moet doen.


Oh leuk! Ik mag mee! Maar.... wat is dat?? Wat doen mijn mensen rond mijn hals? Help! Ik word vast gemaakt. Ik kan niet meer vrij rondlopen. Ik verzet geen poot meer! Wandelen aan de leiband is voor honden totaal onnatuurlijk gedrag. We moeten hen dat leren.


Als jij je hond de mensenetiquette leert en consequent opvoedt dan zal je geen enkel probleem meer hebben.


kwispelcoach Christel hielp ons bij de opvoeding van onze Ridgeback "Madou". Eerst waren de basisvaardigheden van belang, zoals: flink wandelen aan de leiband, zitten, stoppen... Daarna werd er verder uitgebreid, zoals: omgaan, wachten, komen op commando... Al deze vaardigheden kon Madou als geen ander uitvoeren. Dit door het nodige geduld, oefening en het wederzijds respect tussen hond en baasje. Deze laatste is van primordiaal belang bij Christel en kreeg de nodige aandacht bij haar individuele lessen! Deze waarde passen wij ook nu nog steeds toe.

Manuela en Madou

wat zou je moeten weten over hondenopvoeding?

Train jouw hond door te spelen met hem

HOE VOED JE JE HOND OP OP EEN SPEELSE MANIER?

Laat jouw hond kennismaken met de mensenwereld en leer hem wat hij wel en niet mag doen. Doe dit op een speelse manier
Begrijp wat jouw hond jou vertelt

HOE KAN JIJ BEGRIJPEN WAT JOUW HOND VERTELT?

Jouw hond praat met jou door zijn lichaamstaal te gebruiken. Ontdek wat hij allemaal te vertellen heeft
Hoe maak je je huis veilig voor een puppy?

Hoe maak je je huis hondveilig?

Honden ontdekken graag de mensenwereld. Hoe maak jij jouw huis en tuin veilig voor jouw hond?
Hoe voorkom je ongewenst gedrag?

Hoe voorkom je ongewenst gedrag?

Jouw hond is nooit bewust stout. Voorkom dat hij ongewenst gedrag vertoont.

Hoe leer je een hond wandelen aan de leiband?

HOE KAN JE Ontspannen wandelen met je hond ?

Je leert samen ontspannen wandelen met een losse lijn. Je hond mag heel veel snuffelen.
Hoe voed je een Flatcoated Retriever op?

hoe worden jullie beste vriendjes?

Je bouwt een relatie op met je hond waarin wederzijds respect en vertrouwen centraal staan
Hoe voed je een hond op?

wil je graag...

 • begeleiding bij de opvoeding van je hond
 • advies bij het opstellen van de huisregels
 • een goede relatie opbouwen met jouw hond
 • een routine uitwerken die voor iedereen haalbaar is
 • begrijpen wat jouw hond jou vertelt
 • jouw hond de basiswoorden aanleren die hij nodig heeft om te doen wat je vraagt
 • rustig gaan wandelen met jouw hond
 • praktische tips om ongewenst gedrag te voorkomen
 • alles over hondenopvoeding en hondengedrag kunnen nalezen op een online leerplatform
 • jouw hond thuis alles aanleren op een tijdstip dat jou het best past
 • zeer snel resultaat zien
Hondentraining bij jou thuis met het ganse gezin

PUPPY OPVOEDING EN HONDENTRAINING OP MAAT BIJ JOU THUIS

Wat houdt het traject in?


 • 5 uur persoonlijke begeleiding bij jou thuis, op een moment dat jou het beste past
 • Opstellen huisregels voor je hond
 • Aanleren van enkele noodzakelijke basiswoorden:
  • Naam
  • Zit
  • Liggen
  • Kijk
  • Blijf
  • Flink
  • Foei
  • Los
  • .....
 • Begrijp de lichaamstaal van je hond
 • Ontspannen wandelen
 • Bijsturen ongewenst gedrag
 • Filmpjes op een online leerplatform om alles na te lezen
 • 24/7 beschikbaar voor feedback
KLIK HIER OM TE STARTEN MET DE PERSOONLIJKE BEGELEIDING

Gelukkige mensen met goed opgevoede honden

Hoe voed je een Shiba Inu op?
An en Shiba Inu Ooyuki
We kregen allerlei leuke opdrachten zodat de honden leerden hoe ze moesten omgaan met de talrijke prikkels in onze samenleving nl. joggers, fietsers/mountainbikers, tegenliggers met andere honden en vele andere obstakels. Af en toe was er een sessie in een stad. Er werd ons spelenderwijs geleerd ook daar onze hond rustig te houden.
De lessen voelden helemaal niet als een verplichting, elke week keek ik uit naar dat uurtje samenzijn. De manier waarop Christel met honden omgaat is ronduit fantastisch. Ze blijft steeds rustig en is steeds positief ingesteld. Lukte het eens iets minder, dan werd je niet scheef bekeken maar juist gemotiveerd om verder te gaan. Dit was voor mij een heel belangrijke, eigenlijk haar belangrijkste troef.
Lhasa Apso moet opgevoed worden
Christine en Tsarong

Jij bent een fantastisch coach!

Je werkt met passie en begrijpt de hondentaal

Je ben eerlijk, vriendelijk, geduldig en streng als het moet.

Je staat altijd paraat voor je klantjes.

Je geeft ontzettend goede uitleg en elk probleem wordt opgelost, jij bent een doorzetter!

Opvoeden van mens en dier is belangrijk voor jou en terecht.

Ik heb enorm veel respect voor u.

Je was mijn houvast bij vele onzekere momenten.

Ik volg je wijze raad nog iedere dag en zo kan ik in harmonie samen leven met mijn eigenwijze hond Tsarong.

Ik ben je enorm dankbaar voor alles!

Hoe voed je een Flatcoated Retriever op?
Valérie en Nando

Christel is top in het coachen van zowel hond als mens. 

De opleiding is boeiend met veel variatie (tekst, filmpjes, powerpoints, artikels,...). 

Moeilijke materie wordt omgezet in bruikbare info.

Vragen of twijfels worden snel door haar aangepakt.

Hondentraining bij jou thuis
Familie De Sloovere, Luna en Tavie

Heel individuele aanpak, op maat van de hond(en) en wijzelf.

Het aan huis komen op moment van ons keuze is dan ook een meerwaarde.

Bij Christel voel je echt de passie, ze straalt zoveel rust en zekerheid uit, een heel professionele aanpak en ze dringt zich nooit op

Ze gaat vooral mee op ons tempo en het tempo van onze honden.


Ook bij individuele training telkens een samenvatting per mail met herhaling van de aandachtspunten en hoe verder oefenen.

Ze blijft ook steeds bereikbaar voor vragen of tips.

We raden het iedereen aan om samen te werken met Christel

Lhasa Apso moet opgevoed worden

Tanya, Roley en Sachi

Wandelen met de honden was niet langer een rustig moment van ontspanning en verbinding maar werd een zo kort mogelijke poging tot het trotseren van hun gedrag en mijn angsten. Ik ging al nooit meer alleen met die 2 weg en het liefst wandelde ik al zelfs niet meer mee.

 

De dag dat een van die mannekes in een moment van opvlieging – het zijn dan ook Jackskes – zijn tanden in de kuit van mijn man stak, was voor mij de maat vol. Ofwel doen we nu zelf iets om dit te verhelpen ofwel gaat er een moment komen dat wij de luxe van die keuze niet meer hebben.

 

En toen heb ik Christel gebeld. Ik kende Christel al wel en dat maakte voor mij de keuze ook nog makkelijker om haar om hulp te vragen. Haar hulp inroepen heeft ons gezin beter gemaakt, heeft ons terug in verbinding gebracht met onze honden en heeft mij terug de mogelijkheid geboden om opnieuw alleen met die 2 jongens een wandeling te ondernemen. En ik vind er zelfs opnieuw ontspanning in!

 

Heb je het lastig met het gedrag van je hond, zie het zelf niet meer goedkomen en weet je ook niet wat daar voor nodig is? Christel wel.

start nu met de opvoeding van jouw hond thuis

Hoe voed je een hond op met een online cursus?