Verrijk het Onderwijs met een Schoolhond

Leid je eigen hond op tot schoolhond

Laat je Hond Stralen in de Klas - Schrijf je In voor de Schoolhond Training

Klik hier en zet de eerste stap!
Een schoolhond creëert een huiselijke sfeer in de klas en motiveert kinderen om te leren en samen te werken
  • Geef onder mijn begeleiding je hond een goede opvoeding
  • Leer je hond de klasafspraken te respecteren en laat hem het goede voorbeeld geven aan de kinderen
  • Ontdek op welke manier je je hond kan inzetten voor het pedagogisch project van de school

Ontdek kort de inhoud van deze opleiding en begeleiding

Module # 1 : Communicatie is de eerste stap

Leer de magie van communicatie met je hond - 8 essentiële woordjes vormen de basis voor een blije en gehoorzame hond, klaar voor de schooldynamiek. Ontcijfer de geheimen van hondentaal, versterk jullie emotionele band en begrijp zijn lichaamstaal als nooit tevoren. Leer stress signalen herkennen en vergroot zijn vertrouwen en veiligheid.
Leer thuis alles over hondengedrag en hondenopvoeding

Module # 2 : Barking Rules: Schriftelijke Afspraken voor de Komst van de Schoolhond!

Betrek de leerlingen, directie en collega's bij dit fantastische project en maak van de schoolhond een onvergetelijke toevoeging aan de onderwijsomgeving.

Met schriftelijke afspraken zorgen we ervoor dat iedereen zich veilig en comfortabel voelt, terwijl we ouders en kinderen informeren over de positieve impact op hun leerervaring.

Onze schoolhond wordt volledig beschermd met een verzekering en door bordjes te plaatsen, weten we altijd waar hij zich bevindt.

Laat de kracht van dierentherapie en leerondersteuning onze school transformeren! Schrijf je nu in voor dit opwindende avontuur!

Module # 3 : Furry Heroes in Education: Ontdek de Taken en Verwachtingen van Onze Schoolhond

Welkom bij Module 3, waar we de taken en verwachtingen rondom onze geweldige schoolhond bespreken! Van emotionele ondersteuning tot het stimuleren van sociaal gedrag, onze schoolhond zal een essentiële rol spelen in het creëren van een positieve leeromgeving. We zullen duidelijke taken definiëren en de verwachtingen van leerkrachten, directie, ouders en kinderen bespreken. Samen zorgen we ervoor dat onze hond op de juiste momenten klaarstaat om te schitteren. Ontdek hoe onze schoolhond kan bijdragen aan het realiseren van leerplandoelstellingen en een unieke leerervaring kan creëren voor onze leerlingen. Schrijf je nu in en laat je inspireren door de onvoorwaardelijke liefde en wijsheid van onze schoolhond!

Module # 4: Tails of Inspiration: Ontdek Hoe Onze Schoolhond Leerlingen Motiveert en Verrijkt

Het moment waar we zo lang naar hebben uitgekeken is eindelijk daar! Onze geliefde schoolhond zal binnenkort zijn intrede maken in ons klaslokaal. We leren onze leerlingen op welke manier ze onze hond mogen benaderen en dat ze hem gerust moeten laten als hij een sjaaltje draagt en aan het werk is.

Onze hond zal rust en kalmte brengen, de leerlingen motiveren om mee te werken en op te ruimen, en deelnemen aan klasgesprekken terwijl hij aandachtig luistert wanneer een leerling voorleest.

Met zijn aanwezigheid creëren we een positieve leeromgeving waarin leerlingen zich betrokken en vertrouwd voelen, wat hun leerervaring zal verbeteren.

Met enthousiast geblaf en een kwispelende staart wachten we ongeduldig op deze bijzondere ontmoeting met onze leerlingen!

Module # 5 : Persoonlijke begeleiding op de werkvloer

Welkom bij Module 5, waar ik maandelijks aan jullie zijde sta om mijn kennis over honden en ervaring als leerkracht te delen. Samen bespreken we de leerplandoelstellingen en hoe we onze hond kunnen inzetten om ze te bereiken. Ik geef waardevol advies over de aanwezigheid van de hond in de klas en mogelijke activiteiten met hem. Laten we onze passie voor leren en liefde voor honden combineren en een blijvende impact creëren op het leven van onze leerlingen!

Deze leerkrachten hebben hun hond opgeleid tot Kwispelhond

Een schoolhond opleiden is altijd maatwerk. Maak een afspraak in mijn agenda voor een vrijblijvend gesprek