Internationale Hondendag

Internationale Hondendag

In 2004 riep Colleen Page, een Amerikaanse advocate die gespecialiseerd is in dierenrechten  26 augustus uit tot Nationale Hondendag in Amerika. Dit was ter ere van haar eerste adoptiehond die ze op 26 augustus had geadopteerd. Dit initiatief kreeg al snel succes en na enkele jaren werd 26 augustus uitgeroepen tot internationale hondendag.


Op die dag besteden we extra aandacht aan het welzijn en geluk niet enkel van onze eigen hond maar van alle honden in de wereld en vooral van asielhonden.

Elke hond heeft recht op een gouden mandje en heeft recht om goed en liefdevol behandeld te worden.

Honden zijn een meerwaarde voor onze maatschappij. Een hond is uitgegroeid van werkhond tot volwaardig gezinslid en onze beste vriend. Maar honden helpen ook mensen met een beperking, ze worden ingezet in WZC en scholen en zelf bij het leger en de politie. Wist je trouwens dat na de aanslagen van 9/11  een heleboel speurhonden werden ingezet om mensen onder het puin te detecteren?

Internationale Hondendag is voor alle honden: rashonden, kruisingen, straathonden, asielhonden,....

Elke hond heeft recht op onderdak en voeding maar bovenal heeft elke hond recht op liefde, respect en een gelukkig leven.

Het is onze plicht om honden te helpen hond zijn in onze ingewikkelde mensenwereld en om hen vriendelijk en met respect te behandelen. Honden zijn geen robotten met een aan/uit knop maar levende wezens met gevoelens.

Je kan deze dag op verschillende manieren vieren: je eigen hond extra verwennen, gaan wandelen met de hond van de buurvrouw of een schenking doen aan een asiel.

Vandaag vieren we onze geweldige vrienden.

Zoals Gandhi zei:

The greatness of a nation can be judged by the way its animals are treated.

Over de schrijver
Christel is meer dan 20 jaar professioneel actief in de hondenwereld. Voor Christel primeert het welzijn van de hond en de relatie tussen mens en hond. Christel heeft een zachte doch kordate aanpak met alle respect voor honden en mensen