Simba, de Husky, speelde graag tikkertje

Simba, de Husky, speelde graag tikkertje

Heel heel lang geleden was er eens.... Elk sprookje begint toch zo?


In mijn vorig leven ben ik ooit getrouwd geweest en had ik weinig of geen verstand van honden. Maar dat is een eeuwigheid geleden.


Ik wou absoluut een hond en mijn ex-man niet. Dat is trouwens ook één van de redenen waarom hij uiteindelijk mijn ex geworden is :)


Uiteindelijk gaf hij toe maar enkel op de voorwaarde dat het een Husky zou worden.


Ik spreek nu van een tijdperk dat er geen internet was en dat je in de bibliotheek maar weinig informatie vond over honden.


In mijn naïviteit en enthousiasme ging ik akkoord met de voorwaarde. Uiteindelijk vonden we een fokker en toen Simba, onze Husky, 8 weken oud was mochten we haar gaan halen.


>>>Informeer je goed voordat je een hond koopt of adopteert. Weet je voor welk doel dit ras gefokt werd? Ken je het karakter? Vraag informatie aan een Kwispelcoach.>>>


Mijn 2 zonen waren super enthousiast over hun nieuw speelvriendje.


Dat was de periode dat een hond "gewoon" een hond was..... Veel is er sindsdien veranderd.


Het eerste jaar was het rozengeur en maneschijn. Simba was een super brave hond en een goede vriend voor de kinderen. Maar mooie sprookjes blijven meestal niet duren.


Toen Simba ongeveer een jaar oud was begon ze in de zomer 's nachts te huilen als een wolf. Ze wilde absoluut buiten slapen. Onze buren konden het huilen niet echt appreciëren. We hebben dus een duur hondenhok gekocht want je kan een hond toch niet zo maar buiten laten slapen.


Gedurende anderhalve week was Simba blij, wij ook en de buren ook. Maar toen begon ze 's nachts buiten te huilen. "Waar is iedereen? Zijn hier nog ergens hondenvriendjes?". Dus Simba verhuisde 's nachts terug naar binnen.


We gingen wandelen met Simba en de kinderen speelden met haar. Maar soms verveelde Simba zich toch. We hadden een grote tuin die omheind was op 1m80 hoogte. Simba ging voor de omheining staan, keek omhoog en sprong erover en ging de buurt verkennen tot onze grote frustratie.


Mijn ex verhoogde knarsetandend de omheining naar 2m20. "OOhh, mooie uitdaging! Ik kan een beetje hoger springen!" dacht Simba. En Simba was terug weg.


Ondertussen had Simba ontdekt dat er in de buurt kippen woonden. Leuk! Ze ging dus de kippen doodbijten. Dat heeft mij een fortuin gekost aan kippen vergoeden.


Simba bleef maar ontsnappen. Ik zag haar over de omheining springen. Kinderen en ik sprongen de auto in. Elk kind hing langs 1 kant uit het raam "Simba" "Simba". Buren vonden het een grappig zicht, ik niet zo.


We woonden in een verkaveling waar de tuinen aan elkaar grenzen. Elke tuin was natuurlijk omheind. Als Simba ons hoorde, kwam ze kijken. Ze ging recht voor de auto staan. Ik stapte uit. Ik benaderde haar en net voor ik haar kon pakken, liep ze weg en sprong ze over verschillende omheiningen.


Deze situatie was helemaal niet goed voor ons, niet voor de relatie met de buren maar ook niet voor de buren. En haar gedrag werd erger en erger.


Na contact met de fokker raadde ze ons aan om Simba te herplaatsen want haar gedrag zou niet veranderen.


Met heel veel pijn in het hart en veel traantjes hebben we haar geschonken aan een man die slederennen deed. Hij had zelf 10 Huskies. Hij woonde in het midden van een bos. Zijn domein was omheind en met electriciteit afgezet.


Elke dag stond hij om 3 uur om met al zijn honden te gaan rennen in het bos. In de namiddag als hij thuis kwam van zijn werk ging hij terug met al zijn honden slede rennen.


Dit was een leven dat wij Simba niet konden bieden. Hier zou zij gelukkiger zijn.


>>>Vertoont je hond soms ook onverklaarbaar gedrag? Reageer zo snel mogelijk om het gedrag te veranderen.  Met professionele begeleiding  kan je snel een verbetering in het gedrag zien. >>>


Kijk je liever naar het filmpje op Youtube, klik dan gewoon  HIER.  Als je op de duim klikt onder het filmpje dan krijgen meer mensen deze video te zien. Je helpt dus ook anderen.


Het verhaal verschijnt ook in de vorm van een podcast.  Wil je graag de podcast beluisteren op Spotify? Klik dan  HIER.


Over de schrijver
Christel is meer dan 20 jaar professioneel actief in de hondenwereld. Voor Christel primeert het welzijn van de hond en de relatie tussen mens en hond. Christel heeft een zachte doch kordate aanpak met alle respect voor honden en mensen