101 Dalmatiërs

101 Dalmatiërs

We kennen allemaal de film 101 Dalmatiërs. Het romantische verhaal van Pongo en Perdita. Na een tijdje bevalt Perdita van 15 puppies. Maar de kwaadaardige Cruella Devil laat de pups ontvoeren.

Perdita en Pongo roepen de hulp in van andere honden om hun pups terug te vinden. Met de hulp van andere honden en een kat vinden ze niet enkel hun eigen pups terug maar ook andere Dalmatiër pups die ontvoerd werden. 

Cruella wil 99 Dalmatiër pups laten afmaken om een jas te maken van hun vel.

Pongo en Perdita helpen andere pups om te ontsnappen, 101 in totaal! Op terugweg naar Londen rollen ze zich allemaal in het roet zodat ze op Labradors zouden lijken.

Ze zijn veilig en hun baasjes beslissen van alle pups te houden.

Waarom vertel ik dit verhaal vandaag? Het is wereld sprookjes dag vandaag. We vinden het allemaal leuk om verhalen te lezen en naar sprookjes te kijken. Het brengt ons in een fantasiewereld waar alles mogelijk is.

Door deze film beslisten veel mensen om een Dalmatiër te kopen. Gewoon omdat de Dalmatiërs in de film zo schattig waren. De meeste mensen wisten niet dat Dalmatiërs, net als andere honden, een consequente opvoeding nodig hebben én dat ze veel beweging nodig hebben anders kunnen ze vernielzuchtig worden. Een Dalmatiër is niet echt geschikt als het je eerste hond is, tenzij je je goed laten begeleiden.

Informeer je altijd eerst over het ras voordat je een hond koopt.

Over de schrijver
Christel is meer dan 20 jaar professioneel actief in de hondenwereld. Voor Christel primeert het welzijn van de hond en de relatie tussen mens en hond. Christel heeft een zachte doch kordate aanpak met alle respect voor honden en mensen