Kiki de Franse Bulldog met 7 levens

Kiki de Franse Bulldog met 7 levens

Er wordt gezegd dat katten 7 levens hebben maar honden blijkbaar ook.


Dit is het inspirerende verhaal van Kiki, een Franse Bulldog die haar deel van tegenslagen heeft gekend voordat ze de liefdevolle zorg van Hubert en Juliana vond.


Kiki's avontuur begon in Spanje, waar ze twee jaar lang bij een gezin woonde. Helaas werd ze plotseling in een dodingsstation gedumpt, een verwarrende en beangstigende ervaring voor haar.


Gelukkig kruiste haar pad met de medewerkers van S.H.I.N., die haar uit een levensbedreigende situatie redden.


Kiki vond haar tweede kans bij Hubert en Juliana, die een zwak hadden voor Franse Bulldogs. Ze hadden altijd al Franse Bulldogs gehad en waren vastbesloten om Kiki een warme thuis te bieden.


Hubert maakte dagelijks meerdere wandelingen met Kiki om haar te helpen wennen aan haar nieuwe omgeving.

Maar Kiki, met haar temperamentvolle karakter, bleek een uitdaging te zijn. Ze was bang voor bijna alles en iedereen, en haar blaf leek geen grenzen te kennen. Voor Kiki verhuisden Hubert en Juliana zelfs naar een appartement met een tuin, om haar meer ruimte te geven om te verkennen en zich veiliger te voelen.


Kiki's onstuimige persoonlijkheid bracht haar echter meer dan eens in gevaarlijke situaties. Tijdens een strandwandeling zwom ze plotseling naar een boei ver in zee, wat Hubert en Juliana de schrik van hun leven bezorgde. Een andere keer rende ze achter een luidruchtige auto aan, maar stopte gelukkig op tijd voordat ze een drukke weg bereikte.


Het meest angstaanjagende moment in Kiki's leven gebeurde toen een American Staffordshire uitbrak en haar aanviel in haar eigen omheinde tuin. Hubert toonde echte moed en redde Kiki van het dreigende gevaar. De eigenaren van de andere hond namen hun Staffordshire teruggenomen, en Kiki overleefde de aanval met lichte verwondingen, maar ze was diep getraumatiseerd.


Deze traumatische ervaring veranderde Kiki volledig. Ze blafte nu luid naar iedereen die voorbij haar tuin of de voordeur liep, een uitdrukking van haar diepe angst. Ze wilde iedereen op afstand houden, om zichzelf te beschermen.


Hubert en Juliana wisten dat ze hulp nodig hadden en namen contact op met mij. Ik toon het nodige begrip voor de angst en onzekerheid van zowel Kiki als Van Hubert en Juliana. Kiki vertrouwde me niet meteen, begrijpelijk gezien haar verleden vol slechte ervaringen.


Samen werkten we aan een stapsgewijs plan om Kiki te helpen haar angsten te overwinnen. Het kostte tijd, toewijding en geduld, maar langzaam maar zeker begon Kiki's gedrag te veranderen. Ze begon haar angsten te overwinnen en herwon haar geluk.


De communicatie tussen Kiki en  Hubert en Juliana werd hersteld, waardoor de band tussen hen sterker werd. Hubert kon weer ontspannen wandelingen maken met Kiki, wetende dat ze zich veilig voelde en gelukkig was.


Dit verhaal van Kiki is een bewijs van de ongelooflijke veerkracht van Kiki  en het geluk dat ze heeft in gevaarlijke situaties. Kiki heeft het ongelooflijke geluk dat ze bij Hubert en Juliana is terecht gekomen. Twee mensen die tot het uiterste gaan om hun hond gelukkig te maken.


Wat kan je zelf doen als je hond een trauma heeft opgelopen?


Kiki heeft reeds enkele keren een groot gevaar getrotseerd. Kiki komt uit een Spaans dodingsstation en ze kent en begrijpt niets van onze mensenwereld in België. Dit verklaart haar gedrag soms. Het is belangrijk dat je deze honden altijd goed aangelijnd houdt want ze zouden kunnen ontsnappen en zichzelf en anderen in gevaar brengen.


De honden in Spanje hebben meer vrijheid en ruimte dan in België. Ze moeten wennen aan ons leven hier. Sommige van die honden zijn echte Houdini's: ze proberen te ontsnappen. Je moet dus alert zijn.


Kiki werd in haar eigen vertrouwde omgeving aangevallen door een American Stafford. Haar tuin waar ze dacht veilig te zijn. Logisch dat ze vanaf dat moment een trauma had opgelopen. Ze vermeed contact met haar mensen omdat ze niet wist of ze hen kon vertrouwen. Ze blafte tegen alles en iedereen uit angst en onzekerheid.


Als jij een hond hebt die door een aanval van een andere hond een ernstig trauma heeft opgelopen dan heb je professionele begeleiding nodig. Het herstel kan lang en moeizaam zijn maar is afhankelijk van de veerkracht van je hond.

Over de schrijver
Christel is meer dan 20 jaar professioneel actief in de hondenwereld. Voor Christel primeert het welzijn van de hond en de relatie tussen mens en hond. Christel heeft een zachte doch kordate aanpak met alle respect voor honden en mensen
Reactie plaatsen