Maxie's gelukkige leventje met Dirk en Peter

Maxie's gelukkige leventje met Dirk en Peter

Maxie is een vrolijke Amerikaanse Cocker Spaniël. Ze werd geboren bij een goede fokker en ging toen ze 8 weken oud was naar Dirk en Peter. Dirk en Peter hadden nog nooit eerder een hond gehad, maar Maxie werd al snel hun beste vriendje.


Dirk en Peter merkten dat ze wat hulp nodig hadden om Maxie op te voeden. Ze leerden haar basiscommando's zoals "Zit" en "Af," en begonnen te begrijpen wat Maxie hen met haar lichaamstaal probeerde te vertellen.


In het begin waren ze streng en lieten Maxie niet op de bank of naar boven gaan. Maar na een tijdje konden ze niet anders dan toegeven aan haar charme. Maxie mocht zelfs aan de ontbijttafel zitten en kreeg lekkere traktaties. Dit leidde ertoe dat als Maxie bij mij kwam logeren en ze merkte dat we aan tafel gingen Maxie een stoel achteruit schoof en op de stoel ging zitten tot ze iets lekkers kreeg.


Er was één probleem: Maxie blafte veel, en Dirk klaagde erover. Niemand wist waarom ze dat deed. Uiteindelijk ontdekten we dat Dirk veel tegen Maxie praat, en zij gewoon antwoordt. Als Maxie andere honden hoort blaffen, kan ze niet anders dan antwoorden.


Ondanks dit kleine probleempje is Maxie dolgelukkig met Dirk en Peter. Maxie wordt verwend en dat is geen enkel probleem. Maxie is een mooi voorbeeld van een hondje dat van van bij de geboorte heel gelukkig is en nog nooit tegenslag gekend heeft. Je merkt dit ook aan haar want ze is super gelukkig en altijd vrolijk. Elke dag werkt ze samen met Dirk in hun mooie tuin en ze respecteert de kippen. Dat is pas harmonieus samenleven.


Op een dag nam ik Maxie mee naar een school om een workshop te geven over communicatie en emoties. Op de speelplaats was Ring TV een reportage aan het maken over 2 groenperkjes die de leerlingen aangelegd hadden. Terwijl de cameraman zijn best deed om het groen zo goed mogelijk in beeld te brengen liep Maxie naar het perkje, ze draaide zich met haar poep naar de cameraman en deed haar behoefte voor de camera. Dit fragment werd er natuurlijk uitgeknipt.


Maxie, Dirk en Peter vullen elkaar perfect aan en kunnen elkaar ook niet meer missen. Ze beleven veel mooie maar ook grappige momenten samen.


Vandaag is het een mooi verhaal van 2 gelukkige mensen en 1 super gelukkig hondje.


Kijk je liever naar het filmpje op Youtube, klik dan gewoon  HIER.  Als je op de duim klikt onder het filmpje dan krijgen meer mensen deze video te zien. Je helpt dus ook anderen.


Het verhaal verschijnt ook in de vorm van een podcast.  Wil je graag de podcast beluisteren op Spotify? Klik dan  HIER.


Deel deze mail met je familie en vrienden. Als ze zich inschrijven kunnen ze hun weekend ook beginnen met een inspirerend hondenverhaal.

Over de schrijver
Christel is meer dan 20 jaar professioneel actief in de hondenwereld. Voor Christel primeert het welzijn van de hond en de relatie tussen mens en hond. Christel heeft een zachte doch kordate aanpak met alle respect voor honden en mensen
Reactie plaatsen