Het verhaal van Getty en Amo, kruising Galgo en Podenco

Het verhaal van Getty en Amo, kruising Galgo en Podenco

Amo's verhaal is een ontroerend verhaal van liefde en toewijding, een verhaal dat begint met angst en onzekerheid maar verandert in een prachtige symfonie van vertrouwen en vriendschap.

Amo, een kruising tussen een Podenco en een Galgo, begon zijn leven op de ruige straten van Spanje, waar elke dag een strijd om te overleven was.

Toen hij op ongeveer driejarige leeftijd naar België werd gebracht door zijn nieuwe baasje, Getty, was zijn hart gevuld met littekens en zijn ziel getekend door angst. De wereld was een beangstigende plek voor Amo, en de mensen die hem wilden helpen, waren een bron van terreur in zijn hoofd.

In de eerste dagen bij Getty weigerde Amo zelfs maar één poot in de auto te zetten, en zijn angst voor mensen en andere honden leek onoverkomelijk.

Maar Getty was vastbesloten om Amo te helpen, om hem die warme en liefdevolle thuis te bieden die hij zo verdiende.

Het eerste jaar was een periode van veel geduld en oefenen, waarin Getty dagelijks wandelde met Amo, altijd op een veilige afstand van mensen en andere honden.

Er was een lichtpuntje in het leven van Amo - een speelweidevriendinnetje dat zijn wereld even opfleurde. Maar het leven is vol veranderingen, en na een verhuizing verdween dit vriendschapsspoor uit zijn leven.

Vervolgens begonnen de wegenwerken in hun nieuwe straat, en het lawaai, de trillende grond en de drukte van mannen in oranje hesjes brachten een nieuwe golf van angst teweeg bij Amo. Hij begon uit te vallen naar andere honden en mensen, en Getty besefte dat ze hulp nodig hadden.

Dat is wanneer ik in hun leven kwam. Ik zag de depressie die Amo in zijn greep hield en de barrière tussen Getty en hemzelf die steeds groter leek te worden. Als eerste stap adviseerde ik hen om de wandelingen tijdelijk te staken. We moesten terugkeren naar de basis - de relatie tussen Getty en Amo herstellen.

Het bleek dat Getty, na het verlies van haar vorige hond, zichzelf niet toestond om zich volledig emotioneel te hechten aan een andere hond. Getty moest leren opnieuw van een hond te houden met haar gans hart. En Amo stond voor de uitdaging om Getty te vertrouwen.

Samen met Getty creëerden we een magische plek in de tuin - een snuffeltuin, speciaal ontworpen voor Amo. Hier brachten ze kostbare tijd door, waarbij Getty Amo zachtjes lokte uit zijn bed en ze samen speelden in de tuin.

Getty sprak heel zacht en vriendelijk tegen Amo. Ze maakte nooit bruuske bewegingen en ze aaide Amo enkel als hij zelf dicht bij haar kwam staan. Het was een proces van langzame genezing, en beetje bij beetje kwam Amo weer tot leven.

Amo waagde zich zelfs weer aan de speelweide waar hij vroeger zo van genoot. En wanneer onzekerheid of angst hem overmande tijdens een wandeling, zocht hij troost bij Getty. Ze sprak zachtjes tegen hem en streelde zijn vacht, en zo wist hij dat hij veilig was.

Amo leerde zelfs om zijn eigen grenzen aan te geven, wanneer hij behoefte had aan meer afstand tot mensen en honden.

Langzaam maar zeker, met geduld en toewijding, begonnen Getty en Amo weer vertrouwen in elkaar en in de wereld om hen heen te krijgen. We introduceerden langzaam de wandelingen opnieuw, en met elke stap groeide hun zelfvertrouwen. Het was een proces dat niet zonder uitdagingen was, maar Getty stond vastberaden naast Amo, geleid door liefde en doorzettingsvermogen en begeleid door mijn kennis en ervaring.

Wat dit verhaal zo hartverwarmend maakt, is niet alleen de transformatie van Amo van een bange ziel naar een gelukkige hond, maar ook de onvoorwaardelijke toewijding van Getty om hem te helpen.

Ze heeft haar eigen angsten overwonnen en ze leerde weer van een hond te houden. Haar grootste drijfveer was Amo terug gelukkig maken.  Haar inspanningen, haar geduld, en haar liefde hebben Amo's wereld veranderd van een donkere plek vol angst naar een plek vol warmte en vertrouwen.

In dit verhaal van Amo en Getty zien we de kracht van liefde en toewijding, de magie van geduld en begrip, en de wonderen die kunnen gebeuren wanneer een mens en een hond samenwerken om elkaar te helen. Het is een verhaal dat ons herinnert aan de buitengewone band tussen mens en hond en de onmetelijke kracht van liefde om zelfs de diepste wonden te genezen.

Bekijk dit verhaal op Youtube  Kwispelcoachof beluister het op SPotify/Kwispelpodcasts


Over de schrijver
Christel is meer dan 20 jaar professioneel actief in de hondenwereld. Voor Christel primeert het welzijn van de hond en de relatie tussen mens en hond. Christel heeft een zachte doch kordate aanpak met alle respect voor honden en mensen
Reactie plaatsen