Ucky een dwerg pinscher leerde dat bezoek leuk kan zijn

Ucky een dwerg pinscher leerde dat bezoek leuk kan zijn

Suzy en Chris kregen Ucky, de dwergpinscher, net voordat de lockdown begon. Dwergpinschers werden ooit gefokt om te helpen bij het beschermen van huizen en om ongewenste bezoekers weg te jagen. Ucky bleek een uitstekende waakhond te zijn!


Maar als puppy was hij zo vol energie dat hij een keer zo enthousiast was dat hij uit de zetel viel en een operatie nodig had. Gelukkig gaat het nu wel weer met hem, maar hij mankt een beetje.


Suzy besloot Ucky mee te nemen naar de hondenschool, waar hij allerlei woordjes leerde en goede manieren aanleerde. Toch hadden ze een probleem: Ucky begon thuis hard te blaffen en kon soms zelfs een beetje gemeen zijn als er bezoek kwam, vooral tegen de volwassen zoon van Chris en Suzy. Het leek wel alsof Ucky niet wilde dat hij binnenkwam.


Gelukkig ontdekte ik al snel dat Ucky alles deed voor een lekker snoepje. Dus gaf ik Suzy en Chris het advies om Ucky lekkere snoepjes te geven als ze specifieke dingen met hem oefenden. En Ucky bleek een snelle leerling te zijn als er snoepjes in het spel waren.


Als er wordt aangebeld, krijgt Ucky nu enkele heerlijke snoepjes in zijn eigen plekje, zijn bench. En als de bezoekers binnenkomen en hem eerst negeren, maar dan wat snoepjes geven, is dat helemaal oké voor Ucky. Dit noemen we "herconditioneren," waarbij we Ucky leren dat bezoek leuk is omdat hij snoepjes krijgt.


Ucky heeft ook een sterke voorkeur voor Suzy. Hij volgt haar altijd overal, alsof hij aan haar vastgeplakt zit. Tijdens wandelingen wil hij zelfs niet bewegen als Suzy niet met hem meegaat. Om dit op te lossen, heb ik aan Chris gevraagd om Ucky altijd eten te geven en veel met hem te spelen.


Zowel Suzy als Chris oefenen samen binnen, in de tuin en tijdens wandelingen om nieuwe woordjes te leren. Suzy is zelfs gestopt met de hondenschool, omdat Ucky niet enthousiast was over steeds dezelfde oefeningen.


Nu concentreren we ons op praktische zaken. Wandelen gaat ook veel beter sinds ze een lange lijn van 5 meter gebruiken.


Ucky heeft een levendig karakter, maar hij is ook een ontzettend lieve hond die graag nieuwe dingen leert en graag tijd doorbrengt met Suzy en Chris.


Zoals we in Vilvoorde zeggen: "Hij is met zijn gat in de boter gevallen."Kijk je liever naar het filmpje op Youtube, klik dan gewoon  HIER.  Als je op de duim klikt onder het filmpje dan krijgen meer mensen deze video te zien. Je helpt dus ook anderen.


Het verhaal verschijnt ook in de vorm van een podcast.  Wil je graag de podcast beluisteren op Spotify? Klik dan  HIER.


Deel deze mail met je familie en vrienden. Als ze zich inschrijven kunnen ze hun weekend ook beginnen met een inspirerend hondenverhaal.


Over de schrijver
Christel is meer dan 20 jaar professioneel actief in de hondenwereld. Voor Christel primeert het welzijn van de hond en de relatie tussen mens en hond. Christel heeft een zachte doch kordate aanpak met alle respect voor honden en mensen
suzy en chris
Door

suzy en chris

op 26 Nov 2023

Dankjewel Christel voor al je tips en hulp wij blijven oefenen

Reactie plaatsen