Heb jij ook een té enthousiaste hond aan de leiband?

Heb jij ook een té enthousiaste hond aan de leiband?

Blaffende honden, springende viervoeters, en wapperende staarten - het zijn allemaal tekenen van een enthousiaste hond. Hoewel we van hun vrolijke energie houden, kan het soms een uitdaging zijn om je trouwe metgezel onder controle te houden tijdens wandelingen. Herkenbaar? Geen zorgen, je bent niet de enige! 

Herken je dit?

  1. Overmatig blaffen: Je voelt je ongemakkelijk wanneer je hond onophoudelijk blaft bij elke voorbijganger of passerende hond. Het kan zelfs leiden tot spanningen met buurtbewoners.
  2. Trekken aan de leiband: Tijdens wandelingen voelt het alsof jouw hond een wedstrijdje wil houden, waardoor het voor jou lastig is om rustig te genieten van de omgeving.
  3. Ongecontroleerd enthousiasme: Het gedrag van je hond kan soms zo uitbundig zijn dat het je belemmert om ontspannen met hem op pad te gaan.
  4. Moeite met focus: Je merkt dat je hond afgeleid is door alles om hem heen, waardoor het lastig is om zijn aandacht bij jou te houden.

Stel je voor hoe geweldig het zou zijn om ontspannen en genietend met je hond aan de leiband te wandelen. Een wandeling waarbij je hond rustig naast je loopt, nieuwsgierig maar gecontroleerd, met een glimlach op zijn gezicht en een gelukkige staart die vrolijk kwispelt. Jij als trotse hondenbezitter, vol vertrouwen en zonder zorgen over het gedrag van je hond. Het is geen onmogelijke droom maar mits het toepassen van de juiste methode is het een haalbare realiteit.

Je kan onze 4-delige online opleiding volgen "Is je hond ook té enthousiast aan de leiband".

Wil je het gedrag van je hond verbeteren? Dan hebben we iets speciaals voor jou! Onze 4-delige online opleiding is ontworpen om je te helpen jouw hond te transformeren in een ware wandelgezel. Met behulp van videolessen, praktische oefeningen en  mijn persoonlijke begeleiding leer je de geheimen van succesvolle leibandwandelingen. 

Meer informatie vind je hier : Is je hond ook te enthousiast aan de leiband?


Over de schrijver
Christel is meer dan 20 jaar professioneel actief in de hondenwereld. Voor Christel primeert het welzijn van de hond en de relatie tussen mens en hond. Christel heeft een zachte doch kordate aanpak met alle respect voor honden en mensen
Reactie plaatsen